طرح

نقشه برداری با پهپاد

نقشه برداری، فنی است که نقشه بردار به کمک آن موقعیت عوارض طبیعی یا مصنوعی روی زمین را نسبت به هم تعیین نموده و با ترسیم برداشت های انجام شده، نقشه را تنظیم و تهیه می کند. از جمله روش های متعددی که در زمینه تهیه نقشه امروزه بسیار کارآمد بوده می توان به نقشه برداری با پهپاد اشاره نمود. در این روش از پهپاد به همراه یک دوربین غیر متریک استفاده می شود که مهمترین مزیت آن صرفه جویی در زمان و هزینه می باشد.

همچنین در این روش پهپاد‌ها می توانند بصورت اتوماتیک یا نیمه اتوماتیک و با کاهش نیروی انسانی تصاویر را پردازش کرده و داده های جدیدی را برای ما تولید نمایند. منظور از داده های جدید، اطلاعاتی است که تا به حال در حوزه مهندسی ژئوماتیک یا استفاده نشده و یا کمتر استفاده می شوند.

مراحل نقشه برداری با پهپاد به شرح زیر است :

بررسی منطقه و تعیین پارامترهای پرواز

 قبل از پرواز باید پارامترهای مربوط به تصویربرداری هوایی یعنی سرعت شاتر، ایزو، فوکوس و دریچه دیافراگم تنظیم شوند. با این کار، شما از تصاویری با کیفیت و روشنایی مناسب بهره مند می شوید.

نقشه برداری با پهپاد

با استفاده از نرم افزار dji go

تعیین محدوده پرواز و طراحی رن های تصویربرداری هوایی

در این قسمت باید طراحی ها به گونه ای صورت گیرد که در عین حال که کیفیت و دقت نقشه تضمین می شود، تعداد پروازهای مورد نیاز  برای تصویر برداری هوایی به حداقل برسد.

نقشه برداری با پهپاد

تعیین محدوده مورد نظر جهت نقشه برداری با پهپاد

 

طراحی رن پرواز

طراحی رن پرواز

ایجاد نقاط کنترل و قرائت مختصات آنها

یکی از مهمترین بخش های آماده سازی منطقه برای تصویربرداری هوایی، ایجاد نقاط کنترل زمینی است. نقاط کنترل زمینی یا تارگت ها باید به گونه ای بر روی زمین ایجاد شوند که علاوه بر اینکه تا انتهای مدت زمان پرواز به جا مانده باشند، ابعاد و شکل مناسبی داشته باشند که در تصاویر بخوبی دیده شوند.

         نقشه برداری با پهپاد

نقشه برداری با پهپاد

پرواز و تصویربرداری هوایی

از وضعیت سلامت پرنده خود به خوبی آگاه باشید؛ چرا که یک اشتباه کوچک در اجرای پروژه می تواند در ساده ترین حالت ضررهای چند میلیاردی و در بدترین حالت ضررهای جانی غیرقابل جبران به شما وارد کند.

نقشه برداری با پهپاد

نقشه برداری با پهپاد

نقشه برداری با پهپاد

پالایش و پردازش تصاویر

بهتر است که قبل از پردازش تصاویر بدست آمده یک مجموعه از تصاویر با کیفیت ایجاد نموده و از آنها برای پردازش و تولید مدل سه بعدی استفاده کرد.

نقشه برداری با پهپاد

تهیه محصولات مختلف نظیر ارتوفتو،DEM 

معمولا در نرم افزارهای پردازش اتوماتیک تصاویر، بعد از اینکه مراحل توجیه نسبی اولیه انجام شد، می توان محصولات مختلفی نظیر مش، ارتوفتو، DEM،DSM  و خطوط منحنی میزان  تولید کرد.

نقشه برداری با پهپاد

نقشه برداری با پهپاد

نقشه برداری با پهپاد

تهیه نقشه های برداری (وکتور)

 می بایست از محصولاتی که پردازش شده اند، نقشه هایی ایجاد نمود که با نقشه هایی که از طریق نقشه برداری زمینی و دیگر روش های معمول بدست می آید، همخوانی داشته باشند.

نقشه برداری با پهپاد

چرا طرح گراد را برای نقشه برداری انتخاب کنیم ؟

شرکت طرح گراد، یک شرکت تخصصی در زمینه  نقشه برداری است که با برخورداری از بروزترین تجهیزات و بهرمندی از پرسنل و کادر فنی متخصص و کارآزموده تا کنون موفق به اجرای پروژه های متعددی گردیده است. از جمله فعالیت های طرح گراد سپاهان می توان به ارائه خدمات مشاوره، طراحی و نظارت در زمینه نقشه برداری معدن، جی ای اس و کارتوگرافی (GIS)، جی پی اس سه فرکانسه و نقشه برداری با GPS، ژئودزی و هیدروگرافی و... اشاره نمود. تیم طرح گراد، ارائه خدمات نوین در حوزه های تخصصی فعالیت های نقشه برداری را در کنار بهبود فرایند های کاری، همواره سرلوحه کار خویش قرار داده است.

چه نوع دوربینی برای نقشه برداری با پهپاد استفاده می شود؟

به طور کلی از سه نوع دوربین برای تصویربرداری هوایی در فتوگرامتری برد کوتاه استفاده می شود:

دوربین های متریک: دوربین هایی با بدنه مقاوم هستند که شرایط محیطی مثل گرما و سرما روی آنها تاثیری نمی گذارد. ابعاد هر پیکسل سنسور دوربین متریک نسبت سایر دوربین ها بزرگتر است که این امر به تهیه عکس هایی با نورکافی و وضوح بالا کمک می کند.

دوربین های نیمه متریک: دوربین نیمه متریک دوربینی است که به دوربین متریک بسیار نزدیک است. در این دوربین یک بدنه مناسب و یک لنز با فاصله کانونی ثابت استفاده می شود. دوربین هایی که امروزه در دو قطع فول فریم و هاف فریم هستند به همراه یک لنز با کیفیت با فاصله کانونی ثابت یک دوربین در حد متریک را ایجاد می نماید.

دوربین های غیرمتریک: دوربین های غیر متریک همان دوربین های خانگی هستند که با هر بار روشن و خاموش کردن لنز به بیرون و داخل هدایت می شود. در دوربین های نیمه متریک می توان فاصله کانونی را ثابت نگه داشت. کیفیت پایین لنز و سنسور در این دوربین باعث کاهش کیفیت تصاویر می شود که برای نقشه برداری با پهپاد مناسب نیست.

برای نقشه برداری با پهپاد می توان از انواع دوربین های دیجیتالی که در دسترس عموم است استفاده کرد. اما با توجه به اهمیت دقت و کیفیت تصاویر برای نقشه برداری با پهپاد، متخصصان این زمینه از دوربین نیمه متریک استفاده می کنند.

چه پرنده هایی در نقشه برداری با پهپاد استفاده می شود؟

برای تهیه نقشه  از دو دسته پرنده استفاده می شود: مولتی روتورها (عمود پروازها) و هواپیماها (بال ثابت ها).

مولتی روتور

 به دلیل استفاده از تعدادی موتور (روتور) در ساخت این دسته از پرنده ها به آنها مولتی روتور گفته می شود.  مولتی روتورها به دو دسته تقسیم می شوند:

دسته اول:  پرنده هایی پک شده و آماده پرواز. تمام قطعات و دوربین بر روی پرنده در کارخانه نصب شده است.

دسته دوم: پرنده هایی که در شرکت مربوطه مونتاژ می شوند. در این دسته با توجه به کار شما یک پرنده طراحی می شود و قطعات آن توسط یک متخصص تهیه و مونتاژ می شوند.

مناسب تر است که برای نقشه برداری با پهپاد از مولتی روتور پک شده استفاده شود. تحت تست های مختلف تمامی باگ های این پرنده ها گرفته شده است در نتیجه نسبت به پرنده های مونتاژ شده قابل اعتمادتر هستند.

هواپیماها

دسته دوم پرنده هایی که در نقشه برداری استفاده می شود، هواپیماها یا بال ثابت ها هستند. در ساخت  بال ثابت ها از یک موتور استفاده می شود. به دلیل استفاده از یک موتور در ساخت هواپیماها مصرف باتری به شدت کم می شود و در نتیجه به مدت زمان پرواز اضافه می شود. از این هواپیماها معمولا برای مناطق وسیع استفاده می شود.

طرح گراد سپاهان

ارائه دهنده خدمات مشاوره، طراحی و اجرای پروژه های نقشه برداری معدن، نقشه برداری با پهباد، نقشه برداری زمینی، نقشه برداری معدن با پهباد، نقشه برداری با GPS سه فرکانس، GPS وکارتوگرافی، نقشه برداری ماهواره ای و فروش داده های ماهواره ای

اصفهان، بهارستان، خیابان ولیعصر، ابتدای خیابان فرات، مجتمع تجاری اداری میلاد نور، طبقه سوم، واحد 12